Innehållsförteckning

  • Bestånd Film
  • Bestånd Affischer
  • Bestånd Arkivalier
  • Bestånd Manuskript
  • Bestånd Stillbild
  • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Media (2 st)

Originaltitel Could This Be You?
Filmtyp Långfilm
Kategori Dokumentär
Form Delvis animerad
Genomsnittsbetyg 2,61 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Sverigepremiär 2019-09-06

Handling

"Could This Be You? utforskar den inre världen av en individ som av samhället stämplats som en terrorist. En man som är en av centralfigurerna inom en av dem...

Visa hela handlingen

Press

Filmen fick stor spridning i betygen. 9 av våra 15 källor betygsatte filmen som fick allt från ettor till fyror. Snittbetyget hamnade en bit under medelbetyget 3. Maria Domellöf-Wik,...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Arbetstitel

Filmteam

Medverkande

Alan (medverkande)
Alex Townsend (medverkande)
Bob (medverkande)
Micol Ascoli (medverkande)
James Alexander (medverkande)
Josh Turtle (medverkande)

Bolag

Produktionsbolag TMV AB
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) Folkets Bio AB 2019

Handling

"Could This Be You? utforskar den inre världen av en individ som av samhället stämplats som en terrorist. En man som är en av centralfigurerna inom en av dem mest efterlysta inhemska terroristgrupperna i USA och Storbritannien. Detta porträtt får oss att ställa frågan, hur annorlunda är du och jag? Vad gör att en människa drivs till extremism? Hur föds den och vad får den att utvecklas?" (produktionsbolagets synopsis)

Tekniska fakta

Ljudtyp Ljud
Bredd DCP
Längd i minuter 79 min


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick stor spridning i betygen. 9 av våra 15 källor betygsatte filmen som fick allt från ettor till fyror. Snittbetyget hamnade en bit under medelbetyget 3.

Maria Domellöf-Wik, Göteborgs Posten, betyg 4: ”Länge förblir publiken, liksom de psykologiska experterna, ovetande om studieobjektens verkliga identiteter, och vad för slags brott de har begått. När dessa avslöjas blir effekten desto större, i en film full av existentiellt sprängstoff.”

Fredrik Sahlin, Kulturnyheterna, betyg 2: ”Mycket till Filmfilm är det inte, fotografiet är bara snäppet mer konstnärligt än det från en mobilkamera, men det är okej, så är det inte sällan i dokumentärgenren, men när inte heller tankegodset har någon vidare skärpa börjar jag flacka med blicken för att hitta den där omständigheten som välter tanken. Som får filmen att växa. Men icke.”

Genomsnittsbetyg: 2,61

Visningar

Sverigepremiär 2019-09-06 Sverige

Ämnesord

Dokumentärfilm

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare. Vid frågor kontakta filmarkivet@filminstitutet.se

Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd DCP


Typ Digitalt arkivmaterial
Bredd ProRes


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd MAP


Typ Digitalt visningsmaterial
Bredd H264


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?