Innehållsförteckning

  • Visningar
  • Musikstycken
  • Utmärkelser
  • Relaterade filmer
  • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel En bra vecka för demokratin
Filmtyp Långfilm
Kategori Dokumentär
Form Live-action
Genomsnittsbetyg 3,03 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Barntillåten
Sverigepremiär 2018-05-18

Handling

"En bra vecka för demokratin är en skarp och humoristisk skildring av Sveriges största politiska mediehändelse: Almedalsveckan. En osentimental studie av en plats där makten och...

Visa hela handlingen

Press

"Jan Söderqvist, SVD, betyg 5/6:” Almedalen är många saker samtidigt, och ens upplevelse bestäms helt och hållet av var någonstans i näringskedjan man befinner sig. Inne på...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Arbetstitel

Filmteam

Bolag

Handling

"En bra vecka för demokratin är en skarp och humoristisk skildring av Sveriges största politiska mediehändelse: Almedalsveckan. En osentimental studie av en plats där makten och medieutrymmet ständigt omförhandlas."

Produktionsbolagets synopsis.

Censur / granskning

Granskningsnummer 205354
Datum 2018-04-18
Åldersgräns Barntillåten


Tekniska fakta

Bredd DCP
Längd i minuter 77 min


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

"Jan Söderqvist, SVD, betyg 5/6:” Almedalen är många saker samtidigt, och ens upplevelse bestäms helt och hållet av var någonstans i näringskedjan man befinner sig. Inne på pr-firman Primes dagliga trädgårdsmingel häller man i sig så mycket rosévin man hinner under munter samvaro med kollegor; otaliga panelsamtal pågår överallt och glöms bort omedelbart, visitkort utbyts och på gatorna utspelas den ursinniga kampen om att synas. Detta är vad det primärt handlar om: hoppet om att någon ska lägga märke till en. Och att ta selfies som man lägger ut på Instagram och som man hoppas att någon ska lägga märke till. Cecilia Björks stillsamma dokumentärfilm (vars titel möjligen är en aning ironisk) fångar skeendet bakom alla fraserna om främjandet av folkstyret.”

Jakob Åsell, Moviezine, betyg 2/5: ”Det finns ett beundransvärt självförtroende i att presentera ett dokumentärt material så okommenterat som här. Utan bärande berättarröst eller intervjuer serverar dokumentärfilmarna sina långa obrutna tagningar likt primörer på en restaurang och utgår ifrån att essensen i dessa ska föra berättelsen framåt, att observationernas skärpa bär både på text och undertext.”

Genonsnittsbetyg: 3,03

Visningar

Sverigepremiär 2018-05-18 Sverige
Festivalvisning 2018-01-27 Göta 1 Göteborg Sverige Göteborg Filmfestival 2018
TV-visning 2018-06-28 SVT2 Sverige 58 min Nedkortad version för TV-visning
Festivalvisning 2018-03-08 Bio Rio Stockholm Sverige Tempo dokumentärfestival 2018

Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel En bra vecka för demokratin


Bestånd Manuskript

Typ För- och eftertexter
Omfång 4 s.
Språk Svenska


Typ Dialoglista
Omfång 53 s.
Språk Svenska


Andra utgåvor av verket

TV-distribution

Tekniska fakta

Längd i minuter 58 min


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?