Innehållsförteckning

 • Visningar
 • Musikstycken
 • Utmärkelser
 • Relaterade filmer
 • Ämnesord
 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Media (1 st)

Originaltitel En armé av älskande
Filmtyp Långfilm
Kategori Dokumentär
Form Live-action
Genomsnittsbetyg 3,28 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk
Sverigepremiär 2018-12-14

Handling

"Sverige på 1970-talet. Den svenska välfärdsmodellen ger trygghet på jobbet, betald föräldraledighet och fri abort. Men homosexualitet klassas fortfarande som en sjukdom och experterna...

Visa hela handlingen

Press

Filmen fick medelbetyg eller över. Nio av våra 15 källor betygsatte filmen, som fick tre fyror och resten treor. Snittbetyget hamnade en bit över medel. Johan Malmberg, Sydsvenskan,...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel
Arbetstitel

Filmteam

Regi
Manus
Producent
Filmkonsulent

Bolag

Produktionsbolag Her AB
Produktionsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) Folkets Bio AB 2018

Handling

"Sverige på 1970-talet. Den svenska välfärdsmodellen ger trygghet på jobbet, betald föräldraledighet och fri abort. Men homosexualitet klassas fortfarande som en sjukdom och experterna tävlar om att hitta den bästa behandlingen.

Det blir startskottet för den svenska HBTQ-rörelsen. 1977 genomförs den första Prideparaden då hundratals människor marscherar genom Stockholm. I tåget finns de som trätt en papperspåse över huvudet för att inte bli igenkända av arbetskamrater och släktingar. Samtidigt börjar öppet homosexuella människor att skildra sina egna liv. Tre filmer görs det året: Bögjävlar, Eva & Maria och Kvinnan i ditt liv.

Kärleksfulla, intima, politiska filmer om och av människor som vägrar vara osynliga längre. En armé av älskande är deras historia." (produktionsbolagets synopsis)

Tekniska fakta

Längd i minuter 72 min


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick medelbetyg eller över. Nio av våra 15 källor betygsatte filmen, som fick tre fyror och resten treor. Snittbetyget hamnade en bit över medel.

Johan Malmberg, Sydsvenskan, betyg 3: ”En armé av älskande ser ungefär ut som de filmer den nu vill lyfta fram ur garderoben; den bär på en uppenbar kärlek till sitt ämne och den består av traditionella intervjuer och miljöklipp som ska illustrera en tid. Den är lätt att tycka om. Men framförallt torde den vara ovärderlig som historiskt dokument.”

Mats Johnson, Göteborgsposten, betyg 4: ”Rybergs dokumentär är viktig för att den visar att Sverige inte alltid varit en gayvänlig nation. Och som en lesbisk veteranaktivist påpekar på slutet kan man inte blåsa faran över när högerextremister med homofobi på agendan är på frammarsch lite varstans i Europa.”

Genomsnittsbetyg: 3,28
Källor och betyg
Aftonbladet - 4
Dagens Nyheter - 3
Expressen -
Filmtopp - 3
Göteborgs-Posten - 4
Moviezine -
Nöjesguiden - 3
P4 Björns Filmguide -
SR Kulturnytt -
Svenska Dagbladet - 3
SVT Kulturnyheterna - 3
Sydsvenskan - 4
TT - 3
TV4 Nyhetsmorgon -
Västerbottens-Kuriren -

Visningar

Sverigepremiär 2018-12-14 Sverige
Festivalvisning 2018-11-09 Zita 1 Stockholm Sverige Stockholm Filmfestival 2018

Bestånd Affischer

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100
Affischtitel En armé av älskande


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?