Innehållsförteckning

  • Visningar
  • Musikstycken
  • Utmärkelser
  • Relaterade filmer
  • Ämnesord
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Les ambassadeurs
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Sverigepremiär 1979-10-07

Handling

"Ni är var och en en ambassadör, och vi hoppas ni skall bli de bästa ambassadörerna för era olika länder." är ett av budskapen utländska immigranter i Frankrike möts av. Salah har...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Samproduktionstitel
Svensk premiärtitel

Filmteam

Medverkande

Bolag

Handling

"Ni är var och en en ambassadör, och vi hoppas ni skall bli de bästa ambassadörerna för era olika länder." är ett av budskapen utländska immigranter i Frankrike möts av. Salah har lämnat sina tre systrar och sin mor för att bli en av dessa ambassadörer. Han möter dock samma svårigheter som alla andra invandrare att få dräglig bostad och arbete utan att han någon ordentlig utbildning. Han möter också rasismen bland grannar och arbetare. En grupp konservativa fransmän bildar ett fascistkommando för att motarbeta utlänningarna. En vän till Salah, Mehdi, hittas död i Saint-Martin-kanalen. En annan kamrat, Ali, blir skjuten till döds av en rasistisk portvakt. Salah och hans vänner organiserar sig och förenar sig i sin kamp med den franska socialistiska arbetarrörelsen.

Censur / granskning

Censurnummer 120580
Datum 1979-09-19
Åldersgräns Tillåten från 15 år
Originallängd 1115 meter


Visningar

Stockholmspremiär 1979-11-05 Bostock Sverige 101 min
Sverigepremiär 1979-10-07 Folkets Bio Luleå Sverige 101 min

Bestånd Film

Uppgifterna här avser filmmaterial i Svenska Filminstitutets arkiv. Arkivets bestånd tillgängliggörs på begäran främst för forskning, andra filmarkiv och rättighetsinnehavare.

Typ Kopia
Bredd 16 mm


Bestånd Affischer

Storlek Större än 850 x 1100


Bestånd Manuskript

Typ Dialoglista
Språk Svenska


Bestånd Stillbild

Svartvitt papper 2
Album Nej


Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?