Innehållsförteckning

 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Ingen tid för kärlek - en film om Johnny Bode
Filmtyp Långfilm
Kategori Dokumentär
Genomsnittsbetyg 3,15 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Dialogspråk
Sverigepremiär 2017-11-03

Handling

"Filmarna Bo Sjökvist och Bengt Löfgren ger sig i kast med att försöka porträttera Johnny Bode och hans geni och finner i honom en hänsynslös och ansvarslös rumlare, men också en ensam...

Visa hela handlingen

Press

Filmen fick främst treor och fyror i betyg. 9 av våra 15 källor recenserade filmen, och betyget hamnade strax över medel. Klas Widestrand, TT, betyg 3: ” Bo Sjökvist har gjort en...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Svensk premiärtitel
Internationell titel

Filmteam

Bolag

Produktionsbolag Vilda Bomben Film AB
Distributör i Sverige (DCP) Triart Film AB 2017

Handling

"Filmarna Bo Sjökvist och Bengt Löfgren ger sig i kast med att försöka porträttera Johnny Bode och hans geni och finner i honom en hänsynslös och ansvarslös rumlare, men också en ensam människa som blev avvisad av sin familj, internaliserad på mentalsjukhus och tvångssteriliserad. Idag är Johnny Bode kanske mest känd för ”Bordellmammans visor” som gavs ut 1968 och där Lillemor Dahlqvist gör den kvinnliga stämman, men hans person och liv berättar också om ett normativt 1900-tal präglat av krig och politisk turbulens." Från programkatalog för Göteborg Film Festival 2017. 

Censur / granskning

Granskningsnummer 204891
Datum 2017-10-25
Åldersgräns Tillåten från 11 år
Kommentar Digitalfil.


Tekniska fakta

Färgtyp Färg
Längd i minuter 85 min


Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Filmen fick främst treor och fyror i betyg. 9 av våra 15 källor recenserade filmen, och betyget hamnade strax över medel.

Klas Widestrand, TT, betyg 3: ” Bo Sjökvist har gjort en gedigen research och hinner med att täcka in mycket av Bodes osannolika livshistoria. Men däri ligger också dokumentärens största problem – filmens 76 minuter räcker inte till för att göra huvudpersonen rättvisa när så mycket ska hinnas med på så kort tid. Med det sagt innehåller filmen flera starka ögonblick. Bäst är sekvenserna med sångerskan Lillemor Dahlquist, som sjöng på "Bordellmammas visor".”

Jan Lumholdt, SVD, betyg 4: ” ’Ingen tid för kärlek ger trots sin titel tid för just kärlek, till sin osedvanligt slyngelaktige huvudperson och till människor som Lillemor Dahlqvist, som såg den trasige lille kraken bortom allt det andra. De mustiga skrönorna pareras med försök till värdighet över ämnet – en, kan det tyckas, smått omöjlig mission som faktiskt lyckas.”

Genomsnittsbetyg: 3,15

Visningar

Festivalvisning 2017-02-01 BioPalatset Göteborg Sverige 85 min Göteborg Film Festival 2017
Sverigepremiär 2017-11-03 Sverige
TV-visning 2018-04-06 SVT2 Sverige
2018-04-06 SVT2 Sverige
2018-04-07 SVT2 Sverige
2018-04-10 SVT2 Sverige

Ämnesord

Dokumentärfilm

Bestånd Affischer

Uppgifterna här avser material i Svenska Filminstitutets arkiv. Vid frågor kontakta Bild- och affischarkivet, bildarkivet@filminstitutet.se

Storlek Mellan 850 x 700 och 850 x 1100


Andra utgåvor av verket

TV-distribution

Tekniska fakta

Längd i minuter 58 min
Dialogspråk


  Kontakta redaktionen

  Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

  Vad gäller det?