Innehållsförteckning

 • Visningar
 • Musikstycken
 • Utmärkelser
 • Relaterade filmer
 • Ämnesord
 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Berts dagbok
Filmtyp Långfilm
Kategori Spelfilm
Genomsnittsbetyg 2,64 / 5
Regi
Producent
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Sverigepremiär 2020-08-05

Handling

Bert börjar sjuan. I den nya klassen går även Amira som är lillasyster till Leila i 9B. Leila är tjejen som precis alla är kära i. Bert likaså. Bert ser sin chans att genom vänskap med...

Visa hela handlingen

Press

Berts dagbok betygsattes av 11 av våra 15 källor. Filmen fick framförallt treor och tvåor. Snittbetyget hamnar en bit under snittbetyget tre.Kristoffer Viita, TT,...

Visa all press


Relaterat

Titlar

Originaltitel
Internationell titel
Arbetstitel

Filmteam

Bolag

Produktionsbolag FLX Feature AB
Marknadsstöd Stiftelsen Svenska Filminstitutet
Distributör i Sverige (DCP) SF Studios 2020

Handling

Bert börjar sjuan. I den nya klassen går även Amira som är lillasyster till Leila i 9B. Leila är tjejen som precis alla är kära i. Bert likaså. Bert ser sin chans att genom vänskap med Amira närma sig Leila. När Bert hittar en hemlig dagbok hemma hos systrarna börjar en livad kärlekshistoria om lögner, fake-news och superhjälten Lynx. Allt för att Bert ska börja lyssna på sitt hjärta.

Kommentarer

Pressreaktion Svensk filmografi

Berts dagbok betygsattes av 11 av våra 15 källor. Filmen fick framförallt treor och tvåor. Snittbetyget hamnar en bit under snittbetyget tre.

Kristoffer Viita, TT, betyg 3: ”Målgruppen är förstås en publik som är ännu yngre än filmens huvudpersoner, och för dem kan säkert den lättsamma relationskomedin funka. Det är underhållande förvecklingar och lagoma pinsamheter blandat med smått bedårande scener av tonårsromantik. Alla unga skådespelare är superimponerande och överglänser sina vuxna motspelare i varje scen.”

Jens Peterson, Aftonbladet, betyg 3: ”Påhittade staden Öreskoga är både sagolik och en spegel av Sverige idag. Där många kan känna igen sig i tonårens trauma kring kompisar och kärlek. Och en del kan fnissa åt ett smart skämt kring rockbandet Radiohead. Något för alla.”

Sebastian Ahokas, Filmtopp, betyg 3: ”Sammanfattningsvis är ’Berts dagbok’ en härlig film för hela familjen med skämt som går hem hos unga som gamla. Trots några svagare stunder bjuder den på en hel del skratt och väldigt mycket värme & charm.”

Eva af Geijerstam, Dagens Nyheter, betyg 2: ”Men ’Berts dagbok’ rör sig bara på ytan, och dess huvudpersons monomana intresse för tjejer förblir lika gåtfullt som hela filmens marknadsanpassade idé om vad som regerar tonåringars drömmar och fantasier.”

Lars Böhlin, Västerbottens-kuriren, betyg 2: ”Jag önskar dock att filmskaparna skulle ha vågat förändra sig mer vad gäller formen och berättandet. Berts dagbok känns rätt sliten, och då menar jag inte bara det faktum att gammal svensk hiphop dyker upp, utan att det liksom går långsamt och omständligt framåt som om fart och fläkt skulle förvirra dagens unga publik.”

Genomsnittsbetyg: 2,64

Källor och betyg

Svenska Dagbladet – 4

Dagens Nyheter – 2

Göteborgs-Posten - 3

Sydsvenskan – 2 

Aftonbladet - 3

Expressen –

SVT Kulturnyheterna –

TV4 Nyhetsmorgon – 3 

SR Kulturnytt - 

Filmtopp - 3

Moviezine – 2

TT – 3

P4 Björns Filmguide – 3

Västerbottens-Kuriren – 2 

Nöjesguiden -

Inspelning

Stockholm Sverige
2019-08-21 2019-10-01

Visningar

Sverigepremiär 2020-08-05 Sverige

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?