Innehållsförteckning

 • Bestånd Film
 • Bestånd Affischer
 • Bestånd Arkivalier
 • Bestånd Manuskript
 • Bestånd Stillbild
 • Bestånd PR-material
Andra utgåvor av verket

Grundfakta

Originaltitel Radikalslöjdaren
Filmtyp Kortfilm
Kategori Dokumentär
Regi
Manus
Produktionsland
Produktionsbolag
Dialogspråk

Medverkande

Handling

"Att vara radikal… och redan bortom det rådande. Anders Jakobsen kallar sig för Lagombra, och det han skapar – någonstans mellan design, konst och slöjd – för radikalslöjd. Med ett...

Visa hela handlingen


Relaterat

Titlar

Originaltitel

Filmteam

Medverkande

- Medverkande:
Anders Jakobsen

Bolag

Produktionsbolag Fougner Film
Copyright Fougner Film
Sveriges Television AB
Distributör i Sverige (DCP) Filmcentrum Distribution 2020
Ljudläggning Ponytail Sound
Mixning Ponytail Sound

Handling

"Att vara radikal… och redan bortom det rådande. Anders Jakobsen kallar sig för Lagombra, och det han skapar – någonstans mellan design, konst och slöjd – för radikalslöjd. Med ett för tiden befriande totalfokus på sitt arbete, går han en helt egen väg. I Fougner och Degermans porträtt ser vi Lagombra i sin minst sagt ovanliga lägen het i Björkhagen, ensam med sin katt och trailer i en vintrig skogsdunge i Hede, i Kaliforniens öken, och prövande surfvågorna i Nordnorge. Att leva så, att leva utanför – går det? Redan på Konstfack hamnade Radikalslöjdaren på kollisionskurs med delar av designetablissemanget, med sin estetik så långt ifrån det vita minimalistiska esoteriska man kan tänka sig. Bråkig och besvärlig? Filmporträttet visar fram ett unikt konstnärsskap, berättar om ett annorlunda slags – delvis medvetet – utanförskap, liksom hur Anders sent i livet får diagnosen adhd och bipolaritet." Ur Tempo dokumentärfestivals programkatalog.

Tekniska fakta

Längd i minuter 58 min


Visningar

Festivalvisning 2017-03-09 Filmstaden söder 9 Stockholm Sverige 59 min Tempo dokumentärfestival 2017
TV-visning 2017-05-19 SVT2 Sverige

Ämnesord

Dokumentärfilm

  Kontakta redaktionen

  Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

  Vad gäller det?