Innehållsförteckning

Grundfakta

Foto
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från 1995). Född Leif Axel Benjour i Engelbrekts församling, Stockholm.-Leif Benjour har framför allt gjort sig bemärkt som tv-fotograf. För tv-mediet han sedan 1986 signerat en rad populära serier, Hassel-filmerna, Rosenbaum m.fl. Det var dock först genom samarbetet med regissören Tomas Alfredson som han uppmärksammades som fotograf. Serien Soldater i månsken, 2000, med manus av Klas Östergren, visade att även en miniserie för tv kan bjuda på...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf (filmer från 1995). Född Leif Axel Benjour i Engelbrekts församling, Stockholm.

-

Leif Benjour har framför allt gjort sig bemärkt som tv-fotograf. För tv-mediet han sedan 1986 signerat en rad populära serier, Hassel-filmerna, Rosenbaum m.fl. Det var dock först genom samarbetet med regissören Tomas Alfredson som han uppmärksammades som fotograf. Serien Soldater i månsken, 2000, med manus av Klas Östergren, visade att även en miniserie för tv kan bjuda på stämningsmåleri och för biograffilmen Fyra nyanser av brunt, 2004, blev han Guldbagge-nominerad. Samma år fotograferade han Mikael Marcimains serie Graven.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2005 Bästa foto Fyra nyanser av brunt

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?