Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Foto
Elektriker
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf och elektriker. Född Lars Joachim Crepin i Lilla Malma, Södermanlands län.-Lars Crépin var fotograf på SVT i Malmö där ett framgångsrikt samarbete med Richard Hobert inleddes. Under åren 1986-2004 gjorde de drygt ett dussin filmer tillsammans, där serien filmer för biograf ”De sju dödssynderna”, inleddes med Glädjekällan, 1993. För denna filmsvit, fick Crépin Årets filmbana, år 2000. För...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf och elektriker. Född Lars Joachim Crepin i Lilla Malma, Södermanlands län.

-

Lars Crépin var fotograf på SVT i Malmö där ett framgångsrikt samarbete med Richard Hobert inleddes. Under åren 1986-2004 gjorde de drygt ett dussin filmer tillsammans, där serien filmer för biograf ”De sju dödssynderna”, inleddes med Glädjekällan, 1993. För denna filmsvit, fick Crépin Årets filmbana, år 2000. För Hoberts Händerna, 1995, och samma regissörs Alla älskar Alice, 2003, blev han dessutom Guldbaggenominerad.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2003 Bästa foto Alla älskar Alice
Filmbana 2000
Guldbaggenominerad Stockholm 1995 Bästa foto Händerna

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?