Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1971). Född Gustav Ingemar Carlehed i Falköping, Västergötland. Han är uppväxt utanför Vara och genomgick gymnasiet i Skara. I valet mellan studier i medicin och skådespelande valde han det senare och genomgick Skara Skolscen innan Scenskolan i Göteborg 1968-1971. Därefter var han engagerad vid Stadsteatern i Göteborg där han också fick en del tv-roller. Sedan har han har han turnerat med Riksteatern och varit verksam som lärare vid Skara Skolscen på 1980-talet där han även var ansvarig för hela verksamheten. Under...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1971). Född Gustav Ingemar Carlehed i Falköping, Västergötland.

Han är uppväxt utanför Vara och genomgick gymnasiet i Skara. I valet mellan studier i medicin och skådespelande valde han det senare och genomgick Skara Skolscen innan Scenskolan i Göteborg 1968-1971. Därefter var han engagerad vid Stadsteatern i Göteborg där han också fick en del tv-roller. Sedan har han har han turnerat med Riksteatern och varit verksam som lärare vid Skara Skolscen på 1980-talet där han även var ansvarig för hela verksamheten. Under första halvan av 1990-talet arbetade han vid Teater Halland där han också var chef 1993-1995. Han hör till Göteborg-tv:s ofta förekommande birollsskådespelare med lite större roller i fotbollsserien Offside (1971) och ishockeyskildringen Hammarstads BK (1977) samt i de olika serieomgångarna av Hem till byn (1971, 1990 och 1995) och senast som finsk bonde som drabbas av övernaturliga krafter i serien de drabbade (2003). Han är också flitigt anlitad som uppläsare i radio. Han är sambo med skådespelerskan Christel Körner.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?