Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1984). Född Rolf Lennart Svensson i Linköping. Han utbildades 1975-1978 vid Scenskolan i Stockholm och har därefter varit verksam vid Stockholms Stadsteater där han sysslat en hel del med improvisationsteater inom ramen för teatersport och är tillsammans med Helge Skoog grundare till Klara Soppteater. Ibland förväxlas han med den några år äldre skådespelaren och regissören Lennart Svensson (f. 1946). Han har i regel fått spela sympatiska karaktärer som granne och "myspappa" till den ensamstående mamman i Rädda...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1984). Född Rolf Lennart Svensson i Linköping.

Han utbildades 1975-1978 vid Scenskolan i Stockholm och har därefter varit verksam vid Stockholms Stadsteater där han sysslat en hel del med improvisationsteater inom ramen för teatersport och är tillsammans med Helge Skoog grundare till Klara Soppteater. Ibland förväxlas han med den några år äldre skådespelaren och regissören Lennart Svensson (f. 1946).

Han har i regel fått spela sympatiska karaktärer som granne och "myspappa" till den ensamstående mamman i Rädda Joppe! Död eller levande (1985) eller lite mer beklagansvärda som den i Saxofonhallicken (1987) där han spelade en i grund och botten olycklig vänsterprasslande ung man. I serien Varuhuset (1987-1988) var han en emellertid ganska obehaglig och hal skivproducent. Hans söner Totte och Bobo Steneby har uppträtt som barnskådespelare i flera filmer.

P O Qvist (2004)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?