Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1978). Född i Borås. Hon utbildade sig först till mentalskötare och när hon kom till Göteborg började hon arbeta med barnteater och kom med i musikgruppen Karlssons Kloster, senare ombildad till gruppen Ensamma Hjärtan med Pekka Lunde, som turnerade runt med visprogram. Hon deltog bl.a. i det s.k. Tältprojektet 1977 (filmversion 1978) som turnerade runt Sverige och började så småningom få en del småroller i tv som Nilla (1983) och Taxi-bilder (1984). Hon blev riktigt intresserad av att...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1978). Född i Borås.

Hon utbildade sig först till mentalskötare och när hon kom till Göteborg började hon arbeta med barnteater och kom med i musikgruppen Karlssons Kloster, senare ombildad till gruppen Ensamma Hjärtan med Pekka Lunde, som turnerade runt med visprogram. Hon deltog bl.a. i det s.k. Tältprojektet 1977 (filmversion 1978) som turnerade runt Sverige och började så småningom få en del småroller i tv som Nilla (1983) och Taxi-bilder (1984). Hon blev riktigt intresserad av att forsätta som skådespelare när hon fick en roll i spelfilmen Smugglarkungen (1985).

Efter ytterligare en rad mer eller mindre stora roller som mammor m.m., bl.a. i Seppan (1986), Tre kärlekar (1989), Skrinet (1991) och Kvällspressen (1992) kom den stora berömmelsen några år senare när hon gjorde den hatälskade Vera Bengtsson i Rederiet (1996-2002). Från början var det bara en liten biroll som främlingsfientlig kriminalpolis men utarbetades till en större, ordinarie roll som säkerhetschef på färjan Freja.

Hon driver även ett eget filmbolag, Flora Film.

P O Qvist (2004)

Insatser

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?