Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1987). Född Gun Anette Bjärlestam i Malmö. Hon började spela skolteater i hemstaden Malmö men intresset för skådespeleri infann sig på riktigt när hon började med amatörteater vid Studioteatern i Malmö. Detta ledde till utbildning vid Teaterhögskolan i Stockholm 1987-1990 tillsammans med ett par kamrater från Studioteatern, bl.a. Torkel Petersson. Sin första stora roll i TV fick hon i Macklean (1993) men känd för den breda publiken blev hon genom den mångåriga rollen i Tre Kronor (1997-1999) som den...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska (film- och tv-roller från 1987). Född Gun Anette Bjärlestam i Malmö.

Hon började spela skolteater i hemstaden Malmö men intresset för skådespeleri infann sig på riktigt när hon började med amatörteater vid Studioteatern i Malmö. Detta ledde till utbildning vid Teaterhögskolan i Stockholm 1987-1990 tillsammans med ett par kamrater från Studioteatern, bl.a. Torkel Petersson. Sin första stora roll i TV fick hon i Macklean (1993) men känd för den breda publiken blev hon genom den mångåriga rollen i Tre Kronor (1997-1999) som den kriminella och fullständigt amoraliska Janet Karlsson-Persson, en förortens Ma Barker som gjorde allt för att styra in sina barn på brottets bana, en roll framställd med en närmast obändig kraft och en till synes oändlig munsvada, där det skånska idiomet blev särskilt verkningsfullt.

P O Qvist (2004)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?