Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Foto
Klippning
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf, klippare, passare, stillbildsfotograf m.m. Född Stefan Kullänger-Axelman i Uppsala. Son till regissören Torbjörn Axelman. Dramatiska Institutets fotolinje. -Stefan Kullänger är son till regissören Torbjörn Axelman och började sin filmkarriär hos honom. Snart fann han att foto var hans rätta gebit och efter några kortfilmer debuterade han som A-fotograf på Jonas Fricks Strul, 1988. För Kristian Petris Sommaren, 1995, blev han Guldbaggenominerad,...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf, klippare, passare, stillbildsfotograf m.m. Född Stefan Kullänger-Axelman i Uppsala. Son till regissören Torbjörn Axelman. Dramatiska Institutets fotolinje. 

-

Stefan Kullänger är son till regissören Torbjörn Axelman och började sin filmkarriär hos honom. Snart fann han att foto var hans rätta gebit och efter några kortfilmer debuterade han som A-fotograf på Jonas Fricks Strul, 1988. För Kristian Petris Sommaren, 1995, blev han Guldbaggenominerad, men i fortsättningen blev de mest tv. Där har han på senare år fått ansvaret för flera ambitiösa produktioner, exempelvis Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar, 2012, samt Kristian Petris En pilgrims död och Den fjärde mannen, 2013-2014. Petri är en mycket bildmedveten regissör och tillsammans med Kullänger har man presterat tv-film av fullgod biokvalitet.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 1996 Bästa foto Sommaren
Pris för bästa foto Bitola 1995 Sommaren (guldkamera; Film Camera Festival)
Montreal 1990 Till Orfeus : En resa i Palle Nielsens bildvärld i fem akter

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?