Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk regissör, författare, kulturjournalist. Född i Ärtemark, Dalsland.-Kristian Petri långfilmsdebuterade med den flerfaldigt Guldbaggenominerade Sommaren (1995). Sedan dess har han bl.a. regisserat Detaljer (2003) och Ond tro (2010) samt dokumentärerna Fyren (med Jan Röed och Magnus Enquist, 2000), Tokyo Noise (med Jan Röed och Johan Söderberg, 2002) och Brunnen (2005). Petri har även skrivit flera romaner, reseskildringar och novellsamlingar.


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, författare, kulturjournalist. Född i Ärtemark, Dalsland.

-

Kristian Petri långfilmsdebuterade med den flerfaldigt Guldbaggenominerade Sommaren (1995). Sedan dess har han bl.a. regisserat Detaljer (2003) och Ond tro (2010) samt dokumentärerna Fyren (med Jan Röed och Magnus Enquist, 2000), Tokyo Noise (med Jan Röed och Johan Söderberg, 2002) och Brunnen (2005).

Petri har även skrivit flera romaner, reseskildringar och novellsamlingar.

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Göteborg 2004 Bästa regi Detaljer
Stockholm 1996 Bästa regi Sommaren
Stockholm 1996 Bästa manuskript Sommaren

Insatser

Regi
Manus
Ljudtekniker
Roll
Regiassistent
Regi, andrateam
Texter
Research
Exekutiv producent
Övrig medarbetare
Tack till

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?