Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

 Norsk komiker, programledare och skådespelare. Född och död i Oslo. - Jon Skolmen inledde sin karriär i TV- och filmbranschen på norska NRK 1963. Under den första tiden medverkade han framför allt i diverse barnprogram men efter några år på kanalen började han i allt högre utsträckning att fokusera på underhållningsprogram något som bl.a ledde till flertalet priser vid Montreuxfestivalen. För den svenska publiken blev han känd 1980 då han medverkade som Stig-Helmers norska parhäst, Ole Bramserud, i supersuccén...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

BeskrivningNorsk komiker, programledare och skådespelare. Född och död i Oslo.

-

Jon Skolmen inledde sin karriär i TV- och filmbranschen på norska NRK 1963. Under den första tiden medverkade han framför allt i diverse barnprogram men efter några år på kanalen började han i allt högre utsträckning att fokusera på underhållningsprogram något som bl.a ledde till flertalet priser vid Montreuxfestivalen. För den svenska publiken blev han känd 1980 då han medverkade som Stig-Helmers norska parhäst, Ole Bramserud, i supersuccén Sällskapsresan (Lasse Åberg). Sedan dess har han repriserat rollen som Bramserud inte mindre än fem gånger och under 1980-talet sågs han även i de populära humorprogrammen Nöjesmaskinen och Nöjesmassakern som båda sändes på SVT.

Martin Ohlsson (2013)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?