Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (3 st)

Alternativnamn
Regi
Producent
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk animatör, manusförfattare. Född i Stockholm. Utbildning vid Konstfack.-Efter avslutade studier i Sverige arbetade Johan Hagelbäck som art director i London och Amsterdam. Från 1970-talet och framåt har han producerat sina egna animationer och har bl.a. blivit känd för figuren Charles Nonsens som debuterade i TV-programmet Druvan (1988).Hagelbäcks kortfilmer har visats på flera festivaler runt om i världen. I TV-programmet Hagelbäcks matrast (1993) skapade han animationer med hjälp av filmjölk i en balja.


Relaterat

Beskrivning

Svensk animatör, manusförfattare. Född i Stockholm. Utbildning vid Konstfack.

-

Efter avslutade studier i Sverige arbetade Johan Hagelbäck som art director i London och Amsterdam. Från 1970-talet och framåt har han producerat sina egna animationer och har bl.a. blivit känd för figuren Charles Nonsens som debuterade i TV-programmet Druvan (1988).

Hagelbäcks kortfilmer har visats på flera festivaler runt om i världen. I TV-programmet Hagelbäcks matrast (1993) skapade han animationer med hjälp av filmjölk i en balja.

Utmärkelser

Kurt Linders minnesfondsstipendium Stockholm 1981 Vem ska trösta Knyttet?
Sveriges förenade barn- och ungdomsfilmstudios (Kristallen)

Insatser

Regi
Manus
Idé
Producent
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Animation
Roll
Rådgivare
Sångare
Animationsdesign
Animation, sekvens
Tecknare
Animationsfoto
Storyboard
Dataanimation
Textdesign
Speaker

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?