Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Regi
Manus
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör och manusförfattare. Född Kjell Gösta Sundvall i Edefors i närheten av Boden, uppväxt i Älvsbyn.-Kjell Sundvall har sedan långfilmsdebuten Lyckans ost (1983) regisserat mer än tjugo film- och TV-produktioner. Jägarna (1996) blev en stor publikframgång och gav honom Guldbaggen för bästa regi. Sundvall har sedan dess regisserat bl.a. Sista kontraktet (1998), Tomten är far till alla barnen (1999) och Grabben i graven bredvid (2002). 2011 hade Jägarna 2 premiär.


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör och manusförfattare. Född Kjell Gösta Sundvall i Edefors i närheten av Boden, uppväxt i Älvsbyn.

-

Kjell Sundvall har sedan långfilmsdebuten Lyckans ost (1983) regisserat mer än tjugo film- och TV-produktioner. Jägarna (1996) blev en stor publikframgång och gav honom Guldbaggen för bästa regi. Sundvall har sedan dess regisserat bl.a. Sista kontraktet (1998), Tomten är far till alla barnen (1999) och Grabben i graven bredvid (2002). 2011 hade Jägarna 2 premiär.

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2003 Bästa regi Grabben i graven bredvid
Stockholm 2000 Bästa regi Tomten är far till alla barnen
Stockholm 1997 Bästa manuskript Jägarna
Guldbagge Stockholm 1997 Bästa regi Jägarna

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?