Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare, fotograf (filmer från 1977). Född Kjell-Åke Gunnar Andersson i Slottsstadens församling, Malmö.-Kjell-Åke Andersson växte upp i Karlstad och studerade sedan filmfotografi vid Dramatiska institutet i Stockholm. Efter examen 1977 har han förutom dokumentärer och musikvideor även regisserat spelfilmer som Min store tjocke far (1992), Juloratoriet (1997) och Någon annan stans i Sverige (2011).


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare, fotograf (filmer från 1977). Född Kjell-Åke Gunnar Andersson i Slottsstadens församling, Malmö.

-

Kjell-Åke Andersson växte upp i Karlstad och studerade sedan filmfotografi vid Dramatiska institutet i Stockholm. Efter examen 1977 har han förutom dokumentärer och musikvideor även regisserat spelfilmer som Min store tjocke far (1992), Juloratoriet (1997) och Någon annan stans i Sverige (2011).

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 1997 Bästa regi Juloratoriet
Stockholm 1993 Bästa manuskript Min store tjocke far
Stockholm 1993 Bästa regi Min store tjocke far

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?