Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Foto
Fotoassistent
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf. Född i Stockholm. Son till stillbildsfotografen Tore Johnson och sonson till författaren Eyvind Johnson.-Olof Johnson inledde sin karriär som assistentfotograf till Jörgen Persson på Mitt liv som hund, 1985. 1992 fick han chansen som A-fotograf på Johanna Halds Lotta på Bråkmakargatan och sedan har det rullat på. Det har hunnit bli ett 40-tal filmer varav drygt hälften är Beck-filmer och andra deckare.Bengt Forslund (2018)


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. Född i Stockholm. Son till stillbildsfotografen Tore Johnson och sonson till författaren Eyvind Johnson.

-

Olof Johnson inledde sin karriär som assistentfotograf till Jörgen Persson på Mitt liv som hund, 1985. 1992 fick han chansen som A-fotograf på Johanna Halds Lotta på Bråkmakargatan och sedan har det rullat på. Det har hunnit bli ett 40-tal filmer varav drygt hälften är Beck-filmer och andra deckare.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Festivalpris Zimbabwe 2004 Miffo (Speciellt omnämnande för foto, Zimbabwe International Film Festival)

Insatser

Foto
Kameraoperatör
B-foto
Biträdande fotograf
Kompletterande foto
Foto, andrateam
Fotoassistent
Scenografiassistent
Rekvisita
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?