Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll

Beskrivning

Filmroll 1984. Politiker, riksdagsledamot för Vänsterpartiet 1994-1998, kommunikationskonsult. Född Hanna Rebecca Zetterberg i Skarpnäcks församling, Stockholm.-Hanna Zetterberg blev som 11-åring Ronja med alla Sveriges barn när hon 1984 spelade titelrollen i Tage Danielssons filmatisering av Astrid Lindgrens Ronja Röverdotter. Det kom att bli Zetterbergs enda filmroll och efter studier satsade hon istället på en politisk karriär. Hon valdes som 21-åring in som ledamot av Sveriges Riksdag där hon representerade Vänsterpartiet under...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Filmroll 1984. Politiker, riksdagsledamot för Vänsterpartiet 1994-1998, kommunikationskonsult. Född Hanna Rebecca Zetterberg i Skarpnäcks församling, Stockholm.

-

Hanna Zetterberg blev som 11-åring Ronja med alla Sveriges barn när hon 1984 spelade titelrollen i Tage Danielssons filmatisering av Astrid Lindgrens Ronja Röverdotter. Det kom att bli Zetterbergs enda filmroll och efter studier satsade hon istället på en politisk karriär. Hon valdes som 21-åring in som ledamot av Sveriges Riksdag där hon representerade Vänsterpartiet under mandatperioden 1994-1998. Därefter återupptog hon sina studier och hon arbetar numera som kommunikationsstrateg.

Martin Ohlsson (2013)

Insatser

Roll

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Se filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?