Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare, klippare (filmer från 1985). Född Ulf Peter Vilhelm Malmros i Molkom, Värmland.-Ulf Malmros växte upp i Värmland och började som tonåring att göra amatörfilmer. När han var nitton år regisserade han TV-filmen Kunskapens kapell (1985). Långfilmsdebuten kom med Ha ett underbart liv (1992) och Malmros fick sedan ett större genombrott med TV-serierna Rapport till himlen (1994) och Silvermannen (1996). Tjenare Kungen (2005) gav Malmros Guldbaggen för bästa regi och 2010 erhöll han Guldbaggen...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare, klippare (filmer från 1985). Född Ulf Peter Vilhelm Malmros i Molkom, Värmland.

-

Ulf Malmros växte upp i Värmland och började som tonåring att göra amatörfilmer. När han var nitton år regisserade han TV-filmen Kunskapens kapell (1985). Långfilmsdebuten kom med Ha ett underbart liv (1992) och Malmros fick sedan ett större genombrott med TV-serierna Rapport till himlen (1994) och Silvermannen (1996). Tjenare Kungen (2005) gav Malmros Guldbaggen för bästa regi och 2010 erhöll han Guldbaggen för bästa manuskript för Bröllopsfotografen (2009).

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2010 Bästa manuskript Bröllopsfotografen
Göteborg 2006 Bästa regi Tjenare Kungen
Guldbaggenominerad Stockholm 2003 Bästa regi Bäst i Sverige!

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?