Innehållsförteckning

Grundfakta

Filmkonsulent
Producent
Visa alla filmer

Beskrivning

Svensk producent, produktionsledare, regiassistent, rekvisitör m.m. (filmer från 1986). Född Britta Magdalena Jangard i Farsta, Stockholm. Dramatiska Institutets produktionsledarlinje. Producent vid SVT Drama och från 2000 chef för dramaenheten på SVT Väst. Hon har varit knuten till Film i Väst som ansvarig för deras kort-och dokumentärfilmsverksamhet och rådgivare för långfilm, suttit i styrgruppen för Danska Filminstitutets public service-fond, och arbetat som frilansproducent på flera svenska produktionsbolag. Långfilmskonsulent vid Svenska Filminstitutet...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk producent, produktionsledare, regiassistent, rekvisitör m.m. (filmer från 1986). Född Britta Magdalena Jangard i Farsta, Stockholm. Dramatiska Institutets produktionsledarlinje. Producent vid SVT Drama och från 2000 chef för dramaenheten på SVT Väst. Hon har varit knuten till Film i Väst som ansvarig för deras kort-och dokumentärfilmsverksamhet och rådgivare för långfilm, suttit i styrgruppen för Danska Filminstitutets public service-fond, och arbetat som frilansproducent på flera svenska produktionsbolag. Långfilmskonsulent vid Svenska Filminstitutet 2012-2015. Sedan början på 2016 var hon vd för det oberoende produktionsbolaget Anagram Sverige, en tjänst hon lämnade i maj 2018. Från 2019 chef för produktionsstödsenheten vid Svenska Filminstitutet.

Insatser

Producent
Produktionschef
Produktionsledare
Regiassistent
Medproducent
Coproducent
Samproducent
Exekutiv producent
Biträdande producent
Inspelningsledare
Filmkonsulent
Rekvisita
Attributör
Tack till

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?