Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Ungersk-svensk fotograf. Född i Ungern.-István Borbas är en ungerskfödd fotograf som sedan 1984 varit knuten till Roy Anderssons Studio 24. Där har han fotograferat en rad av dennes reklam- och kortfilmer samt långfilmerna Sånger från andra våningen, 2000, som renderade honom en Guldbagge, och En duva sitter på en gren och funderar över tillvaron, 2014. Färg- och ljussättning är viktig för perfektionisten Roy Anderssons statiska tablåer och i...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Ungersk-svensk fotograf. Född i Ungern.

-

István Borbas är en ungerskfödd fotograf som sedan 1984 varit knuten till Roy Anderssons Studio 24. Där har han fotograferat en rad av dennes reklam- och kortfilmer samt långfilmerna Sånger från andra våningen, 2000, som renderade honom en Guldbagge, och En duva sitter på en gren och funderar över tillvaron, 2014. Färg- och ljussättning är viktig för perfektionisten Roy Anderssons statiska tablåer och i Borbás har han funnit en fotograf som matchar hans krav.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2001 Bästa foto Sånger från andra våningen
Festivalpris Bitola 2001 Sånger från andra våningen (Brothers Manaki International Film Festival, Audience Award / publikpris, Bitola, Makedonien)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?