Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1983). Född Anders Georg Eriksson i Trollhättan. Medlem i gruppen Galenskaparna. Han är bror till Claes Eriksson och från början hyste han planer på att bli lärare och arbetade även som sådan. När han började studera vid Göteborgs universitet tog andra intressen över och han började först med att göra radio med sin äldre bror Claes. Sedan började han turnera med denne i sällskap med Kerstin Granlund under namnet Galenskaparna. Den av Anders Erikssons alla revyfigurer som slagit an mest är utan tvekan bilverkstadsägaren...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1983). Född Anders Georg Eriksson i Trollhättan.

Medlem i gruppen Galenskaparna. Han är bror till Claes Eriksson och från början hyste han planer på att bli lärare och arbetade även som sådan. När han började studera vid Göteborgs universitet tog andra intressen över och han började först med att göra radio med sin äldre bror Claes. Sedan började han turnera med denne i sällskap med Kerstin Granlund under namnet Galenskaparna. Den av Anders Erikssons alla revyfigurer som slagit an mest är utan tvekan bilverkstadsägaren Roy, som hade sitt ursprung i en sketch om radio i revyn Träsmak. Denne munvige, Västgötadialekttalande person fick därefter större utrymme i tv-serien Macken (1986) som sedermera fick en avläggare på biograferna. Liksom sin bror har han i viss mån vårdat det svenska bondkomiska arvet och det var förmodligen orsaken till att han tilldelades priset Årets Fridolf 2000 av Fridolf Rhudinsällskapet.

P O Qvist (2004)

Insatser

Förlaga

Författare

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?