Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1983), sångare, artist. Född Knut Axel Lennart Agnred i Johanneberg, Göteborg. Medlem i gruppen After Shave. After Shave bestod av några Chalmersstuderande vilka under studietiden bildade en barbershopkvartett som 1979 tog namnet After Shave. 1980 vann man regionfinalen av Aftonbladets talangtävling Vi som vill opp efter att, som man uppgav då, ha anmält sig mest på skoj. Man gick till final men vann inte och 1982 slog man sig samman med showgruppen Galenskaparna. Vid det laget hade gruppmedlemmarna givit upp de ursprungliga yrkesplanerna...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1983), sångare, artist. Född Knut Axel Lennart Agnred i Johanneberg, Göteborg. Medlem i gruppen After Shave. After Shave bestod av några Chalmersstuderande vilka under studietiden bildade en barbershopkvartett som 1979 tog namnet After Shave. 1980 vann man regionfinalen av Aftonbladets talangtävling Vi som vill opp efter att, som man uppgav då, ha anmält sig mest på skoj. Man gick till final men vann inte och 1982 slog man sig samman med showgruppen Galenskaparna. Vid det laget hade gruppmedlemmarna givit upp de ursprungliga yrkesplanerna och blivit professionella underhållare och skådespelare på heltid. Knut Agnred är uppväxt på Käringön och som treåring började spela piano och var som liten överhuvud taget mycket musikintresserad. Han är utbildad elektroingenjör men har även arbetat med data och på långvården. Han är också den står för musikskrivandet i gruppen och är medregissör till den musikaliska satiren Åke från Åstol (1998). (2004)

Insatser

Förlaga

Författare

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?