Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelare, revyartist, sångare (film- och tv-roller 1983-1996). Född Johan Peter Mikael Rangmar i Hov, Älvsborgs län, död i Göteborg. Medlem i gruppen After Shave. After Shave bestod av några Chalmersstuderande vilka under studietiden bildade en barbershopkvartett som 1979 tog namnet After Shave. 1980 vann man regionfinalen av Aftonbladets talangtävling Vi som vill opp efter att, som man uppgav då, ha anmält sig mest på skoj. Man gick till final men vann inte och 1982 slog man sig samman med showgruppen Galenskaparna. Vid det laget hade gruppmedlemmarna...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare, revyartist, sångare (film- och tv-roller 1983-1996). Född Johan Peter Mikael Rangmar i Hov, Älvsborgs län, död i Göteborg. Medlem i gruppen After Shave.

After Shave bestod av några Chalmersstuderande vilka under studietiden bildade en barbershopkvartett som 1979 tog namnet After Shave. 1980 vann man regionfinalen av Aftonbladets talangtävling Vi som vill opp efter att, som man uppgav då, ha anmält sig mest på skoj. Man gick till final men vann inte och 1982 slog man sig samman med showgruppen Galenskaparna. Vid det laget hade gruppmedlemmarna givit upp de ursprungliga yrkesplanerna och blivit professionella underhållare och skådespelare på heltid.

Han växte upp i Annelund utanför Borås och studerade till maskiningenjör vid Chalmers i Göteborg samtidigt som han sjöng i Chalmers manskör. Peter Rangmar tillhörde jämte Claes Eriksson den stillsamma delen i konstellationen. Mest känd blev han först som den flegmatiske ägaren av en vit Opel i serien Macken och senare klädde han av ett par maktmänniskor på samma diskreta sätt: mediemogulen Sune Finåker i Monopol (1996) och som Vincent Moro i Lyckad nedfrysning av herr Moro (1995).

P O Qvist (2004)

Insatser

Förlaga

Författare

Musikstycken

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?