Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelerska. Född Stina Agnes Elisabeth Rautelin i Helsingfors, Finland. Hon började, som hon sagt, att utbilda sig till skådespelare lite av en tillfällighet då hon i början av 1980-talet såg en annons från Teaterhögskolan i Helsingfors. Där arbetade hon sedan vid Svenska Teatern och Teater Mars, bl.a. för regissören Joakim Groth vilket hon menar varit en lärorik erfarenhet och har även genomgått utbildning i New York. Regissören Jonas Grimås lockade henne att komma till Sverige när han erbjöd en roll i serien Radioskugga (1995 och 1997) och...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska. Född Stina Agnes Elisabeth Rautelin i Helsingfors, Finland.

Hon började, som hon sagt, att utbilda sig till skådespelare lite av en tillfällighet då hon i början av 1980-talet såg en annons från Teaterhögskolan i Helsingfors. Där arbetade hon sedan vid Svenska Teatern och Teater Mars, bl.a. för regissören Joakim Groth vilket hon menar varit en lärorik erfarenhet och har även genomgått utbildning i New York. Regissören Jonas Grimås lockade henne att komma till Sverige när han erbjöd en roll i serien Radioskugga (1995 och 1997) och hon har därefter blivit kvar i Sverige och är kanske mest känd i rollen som fartygskapten i Rederiet (1998-2000) och senare som kriminalpolis i en rad filmer från 1998 och om kommissarie Martin Beck. Tolkningen av de båda karaktärerna har det gemensamma att utstråla stor integritet.

P O Qvist (2004), redigerad 2013-11-20

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?