Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk regissör och manusförfattare. Född Hans Uno Jonas Åkerlund i Bromma, Stockholm.-Jonas Åkerlund har regisserat flera uppmärksammade musikvideor till artister och grupper som Madonna, The Cardigans och Metallica. Han har även en bakgrund som trummis i black metal-bandet Bathory. Åkerlund debuterade som långfilmsregissör med Spun (2002) och har sedan dess regisserat bl.a. dokumentären I’m Going to Tell You a Secret (2005). Han har även samarbetat med Cirkus Cirkör i uppsättningen "Supercirkör" (1998).Erik Önnevall (2011)


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör och manusförfattare. Född Hans Uno Jonas Åkerlund i Bromma, Stockholm.

-

Jonas Åkerlund har regisserat flera uppmärksammade musikvideor till artister och grupper som Madonna, The Cardigans och Metallica. Han har även en bakgrund som trummis i black metal-bandet Bathory. Åkerlund debuterade som långfilmsregissör med Spun (2002) och har sedan dess regisserat bl.a. dokumentären I’m Going to Tell You a Secret (2005). Han har även samarbetat med Cirkus Cirkör i uppsättningen "Supercirkör" (1998).

Erik Önnevall (2011)

Insatser

Regi
Manus
Klippning
Roll
Exekutiv producent
Elassistent
Passarassistent

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?