Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk komiker, regissör och skådespelare (film- och TV-roller från 1982). Född Tobias Herngren i Oscars församling, Stockholm. Bror till Måns Herngren.-Felix Herngren slog igenom under början av 1990-talet som en av de misslyckade tennisspelarna i Hannes Holms och broder Måns Herngrens sedermera kultförklarade TV-serie S*M*A*S*H. Under mitten av 1990-talet hade Herngren ett par mindre långfilmsroller men gjorde framför allt sig ett namn som komiker och skapade ett antal minnessvärda karaktärer. Exempelvis sågs han under flera säsonger...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk komiker, regissör och skådespelare (film- och TV-roller från 1982). Född Tobias Herngren i Oscars församling, Stockholm. Bror till Måns Herngren.

-

Felix Herngren slog igenom under början av 1990-talet som en av de misslyckade tennisspelarna i Hannes Holms och broder Måns Herngrens sedermera kultförklarade TV-serie S*M*A*S*H. Under mitten av 1990-talet hade Herngren ett par mindre långfilmsroller men gjorde framför allt sig ett namn som komiker och skapade ett antal minnessvärda karaktärer. Exempelvis sågs han under flera säsonger i TV-programmet Sen kväll med Luuk som den okonventionella polisen Papi Raul samt den misslyckade kulturjournalisten Dan Bäckman. Han regidebuterade, tillsammans med Fredrik Lindström, 1999 med komedin Vuxna människor som fick ett relativt bra mottagande av den svenska kritikerkåren. Under 2000-talet låg fokus på den karriär inom reklamvärlden som han inledde redan 1991 och han blev med tiden en av branschens mest väletablerade regissörer. 2006 gjorde han tillsammans med sin bror Måns sin andra långfilm, Varannan vecka, och under slutet av decenniet var han en av skaparna till vad som skulle bli en av det tidiga 2010-talets mest framgångsrika komediserier, Solsidan. 2013 var Herngren på nytt bioaktuell då han regisserade Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, en film som blev en dundersuccé publikmässigt och som även mottog flertalet prisnomineringar, såväl på den svenska Guldbaggegalan som utomlands.

Martin Ohlsson (2013)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2017 Bästa regi Hundraettåringen som smet från notan och försvann

Insatser

Förlaga

Skapade av

Musikstycken

Textförfattare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?