Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1991). Född i Helsingfors, Finland. I skolåren spelade han i musikgrupper men hade ingen större skådespelarerfarenhet när han fick huvudrollen som massmördare i Jan Troells mycket kontroversiella Il Capitano (1991). Detta föll så väl ut att han därefter förblivit i Sverige med en rad roller som ofta lite kufisk figur med stark brytning, bl.a. i mindre roller som i kortfilmen Blod & persikor (1993), som ryss i Hammarkullen (1997) och som en av kärnkraftsavfallsarbetarna i den framtidssurrealistiska...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (film- och tv-roller från 1991). Född i Helsingfors, Finland.

I skolåren spelade han i musikgrupper men hade ingen större skådespelarerfarenhet när han fick huvudrollen som massmördare i Jan Troells mycket kontroversiella Il Capitano (1991). Detta föll så väl ut att han därefter förblivit i Sverige med en rad roller som ofta lite kufisk figur med stark brytning, bl.a. i mindre roller som i kortfilmen Blod & persikor (1993), som ryss i Hammarkullen (1997) och som en av kärnkraftsavfallsarbetarna i den framtidssurrealistiska serien Svenska slut (2002). En större roll hade han först som Bill Sykes i Dickenspastischen Olivia Twist (2002) och som en excentrisk städchef i tv-serien Stora Teatern (2002).

P O Qvist (2004)

Utmärkelser

Festivalpris Brügge 1993 Il Capitano (bästa skådespelare)
Guldbaggenominerad Stockholm 1992 Bästa skådespelare Il Capitano

Insatser

Musikstycken

Sångare

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?