Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Roll
Röst
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1988). Född Frida Sophia Hallgren i Maria Magdalena församling, Stockholm. Studier vid Teaterhögskolan i Malmö 1995-1998.-Frida Hallgren började som åttaåring hos Minifunkarna och skådespelarintresset fortsatte sedan på Vår teater och Unga teatern innan det var dags för teaterlinjen på S:t Botvids gymnasium.Hallgren blev Guldbaggenominerad för bästa kvinnliga biroll i 30:e november (Daniel Fridell, 1995) och spelade en av huvudrollerna i Ella Lemhagens Om inte (2001). Ett stort genombrott kom med...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1988). Född Frida Sophia Hallgren i Maria Magdalena församling, Stockholm. Studier vid Teaterhögskolan i Malmö 1995-1998.

-

Frida Hallgren började som åttaåring hos Minifunkarna och skådespelarintresset fortsatte sedan på Vår teater och Unga teatern innan det var dags för teaterlinjen på S:t Botvids gymnasium.

Hallgren blev Guldbaggenominerad för bästa kvinnliga biroll i 30:e november (Daniel Fridell, 1995) och spelade en av huvudrollerna i Ella Lemhagens Om inte (2001). Ett stort genombrott kom med Så som i himmelen (Kay Pollack, 2004). På scen har hon förutom ett flertal pjäser på Uppsala stadsteater även spelat i "Elektratrilogin" (2005) på Stockholms stadsteater.

2010 blev Hallgren utsedd till årets Shooting Star av European Film Promotion.

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2005 Bästa skådespelerska Så som i himmelen
Stockholm 1996 Bästa kvinnliga biroll 30:e november

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?