Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Mats Olof Olofsson i Högalids församling, Stockholm. Dramatiska Institutets fotolinje 1984-1987.-Mats Olofson var DI-utbildad i filmfoto. Sedan gick han den vanliga vägen från B-foto till A-foto, där Ulf Malmros' Ha ett underbart liv, 1992, blev den första. Ett lyckosamt samarbete som fortsatte med en rad andra filmer av Malmros. Bröllopsfotografen, 2009, är den senaste. Han har också arbetat med parhästarna Måns Herngren/Hannes Holm i En på...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Mats Olof Olofsson i Högalids församling, Stockholm. Dramatiska Institutets fotolinje 1984-1987.

-

Mats Olofson var DI-utbildad i filmfoto. Sedan gick han den vanliga vägen från B-foto till A-foto, där Ulf Malmros' Ha ett underbart liv, 1992, blev den första. Ett lyckosamt samarbete som fortsatte med en rad andra filmer av Malmros. Bröllopsfotografen, 2009, är den senaste. Han har också arbetat med parhästarna Måns Herngren/Hannes Holm i En på miljonen, 1995, och Adam & Eva, 1997. Senast har han signerat de tre barnfilmerna om LasseMajas detektivbyrå, 2013-2015.

Bengt Forslund (2018)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?