Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll
Manus
Visa alla filmer

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Lars Magnus Norberg i Vantörs församling, Stockholm.-Liam Norberg debuterade som 17-åring i Televerkets uppmärksammade kampanjfilm mot vandaliseringen av landets telefonkiosker, Stockholmsnatt (Staffan Hildebrand, 1987). Hans stora massmediala genomslag kom sex år senare då han parallellt var aktuell som huvudrollsinnehavare i ungdomsfilmen Sökarna (Daniel Fridell, Peter Cartriers, 1993) samt som en av de huvudmisstänkta för ett stort värdetransportrån i Göteborg. Norberg dömdes slutligen till fem och ett halvt...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Lars Magnus Norberg i Vantörs församling, Stockholm.

-

Liam Norberg debuterade som 17-åring i Televerkets uppmärksammade kampanjfilm mot vandaliseringen av landets telefonkiosker, Stockholmsnatt (Staffan Hildebrand, 1987). Hans stora massmediala genomslag kom sex år senare då han parallellt var aktuell som huvudrollsinnehavare i ungdomsfilmen Sökarna (Daniel Fridell, Peter Cartriers, 1993) samt som en av de huvudmisstänkta för ett stort värdetransportrån i Göteborg. Norberg dömdes slutligen till fem och ett halvt år i fängelse för rånet, och sedermera till ytterligare fem år i fängelse för inblandning i Sveriges största rån någonsin, den s.k. 930-miljonerskuppen. Efter sitt frisläppande 1999 har han setts som skådespelare i Blodsbröder (Daniel Fridell, 2005), i vilken Norberg dessutom bidrog i manusarbetet samt Sökarna - Återkomsten, en film som även innebar Norbergs debut som regissör (tillsammans med Lena Koppel).

Martin Ohlsson (2013)

Insatser

Regi
Manus
Roll
Exekutiv producent
Tack till

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?