Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Roll

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller 1974-2004). Född Anders Lars-Göran Magnusson i Kinna, Västergötland. Död i Stockholm. -                                                             Lakke Magnusson utbildades vid Scenskolan i Malmö 1967-1970. Direkt efter examen...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller 1974-2004). Född Anders Lars-Göran Magnusson i Kinna, Västergötland. Död i Stockholm.

-                                                            

Lakke Magnusson utbildades vid Scenskolan i Malmö 1967-1970. Direkt efter examen startade han Populärteatern i Malmö tillsammans med två elevkamrater, bl.a. Anders Ahlbom, men lämnade den efter ett år för arbete vid Dramaten. Vid mitten av 1970-talet flyttade han till Luleå för att, som han sa, få lugn och ro efter en hektisk period. Så småningom återkom han dock till Dramaten och spelade även på andra scener som Orion och Galeasen.

Enligt Agneta Fagerström-Olsson ägde han en unik förmåga att skildra galenskap. Han var den lilla människan som bar på en stor ilska. Men än mer har han blivit uppskattad för sina bifigurer, obehagliga på gränsen till äckliga som biologiläraren "Slem-Sven" i kultserien Kenny Starfighter (1997), fastighetsskötaren i Hammarkullen (1997) eller procentaren i nyinspelningen Kalle Blomkvist - mästerdetektiven lever farligt (Göran Carmback, 1996). Även när han spelade kriminalkommissarie i TV-serien Anmäld försvunnen (1995) så infann sig denna känsla av ett välbehagligt obehag hos åskådaren. Detsamma kan sägas om hans psykolog vid polisskolan i Aspiranterna (1998). En lite mer humoristisk sida kom till uttryck i hans multiroll som poet m.m. i serien Sally (1999).

P O Qvist (2004), redigerad 2011-11-07

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?