Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Regi
Manus
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare, illustratör och serietecknare. Född Nils Per Johannes Nilsson i Lund. Utbildad på Konstfack i Stockholm. -                         Johannes Stjärne Nilsson har sedan regidebuten Och sjön fylles (1990) gjort flera uppmärksammade kortfilmer tillsammans med Ola Simonsson, bl.a. Music for One Apartment and Six Drummers (2001) som blivit flerfaldigt prisbelönad på festivaler runt om i världen....

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör, manusförfattare, illustratör och serietecknare. Född Nils Per Johannes Nilsson i Lund. Utbildad på Konstfack i Stockholm.

-                        

Johannes Stjärne Nilsson har sedan regidebuten Och sjön fylles (1990) gjort flera uppmärksammade kortfilmer tillsammans med Ola Simonsson, bl.a. Music for One Apartment and Six Drummers (2001) som blivit flerfaldigt prisbelönad på festivaler runt om i världen. Långfilmen Sound of Noise (2010) hade premiär på filmfestivalen i Cannes och gav Stjärne Nilsson och Simonsson en Guldbagge för särskilda insatser.

2006 erhöll Stjärne Nilsson och Simonsson Mai Zetterling-stipendiet.

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2011 Särskilda insatser Sound of Noise ("För ett virtuost sammanfogande av ljud och musik i Sound of Noise")

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Klippning
Ljudtekniker
Ljuddesign
Rådgivare
Dramaturg
Inspelningsledare
Stillbildsfoto
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?