Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1993). Född Peter Rainer Zakarias Viitanen i Finska församlingen, Stockholm.Han är uppväxt i Bredäng i sydvästra Stockholm och kom in vid filmen genom att hans äldre syster brukade ta med honom på olika provspelningar vilket till sist gjorde att han fick en liten roll i Kådisbellan (1993). Catti Edfeldt, som hade ansvaret för rollbesättandet, kom ihåg honom från provfilmningen för Sunes sommar (där det inte funnits någon roll för honom) när hon skulle långfilmsdebutera med Sixten (1994) och gav honom...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelare (filmroller från 1993). Född Peter Rainer Zakarias Viitanen i Finska församlingen, Stockholm.

Han är uppväxt i Bredäng i sydvästra Stockholm och kom in vid filmen genom att hans äldre syster brukade ta med honom på olika provspelningar vilket till sist gjorde att han fick en liten roll i Kådisbellan (1993). Catti Edfeldt, som hade ansvaret för rollbesättandet, kom ihåg honom från provfilmningen för Sunes sommar (där det inte funnits någon roll för honom) när hon skulle långfilmsdebutera med Sixten (1994) och gav honom huvudrollen. Därvid skrev hon om sitt manus för att det bättre skulle stämma med hans verkliga ålder. Filmen blev en omedelbar framgång och han fick mycket lovord för sin insats. Därefter har han haft fler uppgifter som i TV-serier som Majken (1995) och som romantisk pojkvän i Pip-Larssons (1998) samt problematisk och strulig tonåring i långserien hotel Seger (2000-2001). Catti Edfeldt menar att han är ett fynd och i stor besittning av intuition. Med sitt känsliga ansikte har han också varit väl lämpad för lite mer sammansatta tonåringsroller.

P O Qvist (2004)

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?