Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk regissör och filmfotograf. Född Karl Alex Mårten Nilsson på Mallorca, Spanien.-Efter filmvetenskapliga studier vid Stockholms universitet sökte Mårten Nilsson till Biskops-Arnös medialinje där han gick två år. Därefter blev han verksam inom Filmverkstan.Nilsson har bl.a. fotograferat spelfilmerna Vackert väder (David Flamholc, 1996), Nattbuss 807 (Flamholc, 1997) och dokumentären Som en pascha (Svante Tidholm, 2011). Tillsammans med Flamholc gjorde han den prisbelönta kortfilmen Svitjod 2000 (2000). Nilsson...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör och filmfotograf. Född Karl Alex Mårten Nilsson på Mallorca, Spanien.

-

Efter filmvetenskapliga studier vid Stockholms universitet sökte Mårten Nilsson till Biskops-Arnös medialinje där han gick två år. Därefter blev han verksam inom Filmverkstan.

Nilsson har bl.a. fotograferat spelfilmerna Vackert väder (David Flamholc, 1996), Nattbuss 807 (Flamholc, 1997) och dokumentären Som en pascha (Svante Tidholm, 2011). Tillsammans med Flamholc gjorde han den prisbelönta kortfilmen Svitjod 2000 (2000). Nilsson har sedan fortsatt att arbeta i det kortare formatet, ofta tillsammans med koreografen Gunilla Heilborn och musikern Kim Hiorthøy. Deras gemensamt regisserade Hur man gör (2007) vann Guldbaggen för bästa kortfilm 2008. På scen har Nilsson bidragit med musik och video till flera av Heilborns dansuppsättningar, t.ex. "Åtjärn stories" (2005) på Dansens Hus i Stockholm.

Erik Önnevall (2012)

Insatser

Regi
Manus
Idé
Producent
Foto
Musik
Scenograf
Klippning
Ljudtekniker
Roll
Ansvarig utgivare
B-foto
Kompletterande foto
Fotoassistent

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?