Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller från 1996) och regissör (TV-filmer från 1996). Född Dag Åke Sigvard Malmberg i Gävle. Han började studera sociologi vid Göteborgs universitet i början av 1970-talet och kom samtidigt att börja arbeta som scenarbetare vid stadsteatern. Där avancerade han så småningom till regiassistent och under en repetition fick han hoppa in och spela en av rollerna när en av aktörerna blev sjuk. Han blev rekommenderad att söka till Scenskolan där han utbildades i Göteborg 1981-1984 och har därefter arbetat vid Unga Riks, Borås...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (film- och TV-roller från 1996) och regissör (TV-filmer från 1996). Född Dag Åke Sigvard Malmberg i Gävle.

Han började studera sociologi vid Göteborgs universitet i början av 1970-talet och kom samtidigt att börja arbeta som scenarbetare vid stadsteatern. Där avancerade han så småningom till regiassistent och under en repetition fick han hoppa in och spela en av rollerna när en av aktörerna blev sjuk. Han blev rekommenderad att söka till Scenskolan där han utbildades i Göteborg 1981-1984 och har därefter arbetat vid Unga Riks, Borås stadsteater 1986, Göteborgs stadsteater 1987-1986 och 2002-2003 samt däremellan gästspel i Malmö, vid Riksteatern, Stockholms stadsteater och Norrbottensteatern 2001. Han har även regisserat för tv i serier som Älskade Lotten och Vita lögner. Som skådespelare i tv har han kanske blivit mest känd för några minst sagt kufiska rollfigurer som t.ex. i serien Glappet (1997) och sedan inte minst som den bisarre Mauritz Ekeblad i Sjätte dagen (1999-2001). Han är gift med skådespelerskan Jill Ung.

P O Qvist (2004)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?