Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Foto
B-foto
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Per Aril Wretblad i Nacka. Utbildning på Dramatiska Institutet (Fotolinjen).-Aril Wretblad hade olika jobb på en rad filmer under 1990-talet, men fotointresset  tog överhanden och 1999-2001 genomgick han DI:s fotoutbildning. Det ledde till att han fick långfilmsdebutera med Josef Fares Jalla! Jalla!, 2000, följd av Fares Kopps, 2003 och Zozo, 2005. För den sistnämnda fick Wretblad en Guldbagge och fem är senare blev det ännu en för Daniél...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf. Född Per Aril Wretblad i Nacka. Utbildning på Dramatiska Institutet (Fotolinjen).

-

Aril Wretblad hade olika jobb på en rad filmer under 1990-talet, men fotointresset  tog överhanden och 1999-2001 genomgick han DI:s fotoutbildning. Det ledde till att han fick långfilmsdebutera med Josef Fares Jalla! Jalla!, 2000, följd av Fares Kopps, 2003 och Zozo, 2005. För den sistnämnda fick Wretblad en Guldbagge och fem är senare blev det ännu en för Daniél Espinosas Snabba cash, 2010. Han signerade även Snabba cash 2, 2012.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2020 Bästa foto Eld & lågor
Guldbagge 2011 Bästa foto Snabba cash
Göteborg 2006 Bästa foto Zozo

Insatser

Foto
Klippning
B-foto
C-foto
Kompletterande foto
Kameraman
Foto, andrateam
Steadicamoperatör
Elektriker
Elassistent
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?