Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Skådespelerska. Född Cilla Torell i Skarpnäcks församling, Stockholm. Hon började att spela som barn vid Vår Teater och deras verksamhet i Högdalen i Stockholms södra förorter. Efter gymnasiet utbildade hon sig 1988-1991 vid Teaterhögskolan i Stockholm. Därefter kom hon först till Dramaten där hon spelade Pippi Långstrump (1992) och därefter turné med Riksteatern och från 1994 vid Stadsteatern och Unga Klara med debut i Pengar (1994). Där har hon blivit en viktig kugge i den experimentteater som Suzanne Osten bedriver där och hon har gjort en rad galna...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Skådespelerska. Född Cilla Torell i Skarpnäcks församling, Stockholm.

Hon började att spela som barn vid Vår Teater och deras verksamhet i Högdalen i Stockholms södra förorter. Efter gymnasiet utbildade hon sig 1988-1991 vid Teaterhögskolan i Stockholm. Därefter kom hon först till Dramaten där hon spelade Pippi Långstrump (1992) och därefter turné med Riksteatern och från 1994 vid Stadsteatern och Unga Klara med debut i Pengar (1994). Där har hon blivit en viktig kugge i den experimentteater som Suzanne Osten bedriver där och hon har gjort en rad galna och aggressiva tonårsflickor såsom en galen Ofelia i Hamlet (1995) eller en Ronja med Downs syndrom i Irinas nya liv (1996).

Antalet film- och TV-roller har hittills varit relativt få, kanske mest bemärkt var den i Suzanne Ostens filmversion av en pjäs som tidigare spelats 1999 vid Unga Klara, Besvärliga människor (2001), där hon fick illustrera den exhibitionistiska typen i sammanhanget. I filmen Suxxess (2002) visade hon en annan sida i en mer allvarlig och neddämpad karaktärsroll.

P O Qvist (2004)

 

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?