Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Sven Robert Morgan Persson i Mölndal, Göteborg.-Morgan Alling fick sin skådespelarutbildning på Teaterhögskolan i Malmö 1987-1990 och var under början av 1990-talet verksam på teatrar i såväl Malmö som Göteborg. Sitt genombrott för den svenska allmänheten fick Alling några år senare då han två år i rad, 1993 och 1994, var programledare för sommarlovsprogrammet Tippen på SVT. Sedan dess har Alling kombinerat TV- och filmroller med teaterscenen, och han har även blandat friskt rena...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare. Född Sven Robert Morgan Persson i Mölndal, Göteborg.

-

Morgan Alling fick sin skådespelarutbildning på Teaterhögskolan i Malmö 1987-1990 och var under början av 1990-talet verksam på teatrar i såväl Malmö som Göteborg. Sitt genombrott för den svenska allmänheten fick Alling några år senare då han två år i rad, 1993 och 1994, var programledare för sommarlovsprogrammet Tippen på SVT. Sedan dess har Alling kombinerat TV- och filmroller med teaterscenen, och han har även blandat friskt rena komediroller och mer allvarliga karaktärer. Bland filmrollerna märks bl.a. den som Eskil Magnusson i de två filmerna om tempelriddaren Arn och som Sunes pappa Rudolf i Sune i Grekland (Hannes Holm, 2010). På teaterfronten har Alling under stora delar av 2000-talet varit verksam på Dramaten, både som skådespelare och sedermera även som regissör.

Alling har även varit öppen med sin svåra uppväxt, och den bitvis väldigt tuffa vägen till framgång, såväl som sommarpratare i radion som i den självbiografiska boken "Kriget är slut" som utkom 2010.

Martin Ohlsson (2013)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?