Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (2 st)

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1997) och regissör. Född Lena Marina Alexandra Dahlström i Gävle.-Alexandra Dahlström slog igenom stort som frustrerad tonåring i Lukas Moodyssons Fucking Åmål (1998). Efter ytterligare några filmroller i Sverige flyttade hon till Italien där hon blev engagerad för några internationella långfilmsprojekt som senare gick i stöpet. Under denna period medverkade hon även i den nederländska TV-serien Goede tijden, slechte tijden. Hon spelar en av huvudrollerna i Jesper Ganslandts...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1997) och regissör. Född Lena Marina Alexandra Dahlström i Gävle.

-

Alexandra Dahlström slog igenom stort som frustrerad tonåring i Lukas Moodyssons Fucking Åmål (1998). Efter ytterligare några filmroller i Sverige flyttade hon till Italien där hon blev engagerad för några internationella långfilmsprojekt som senare gick i stöpet. Under denna period medverkade hon även i den nederländska TV-serien Goede tijden, slechte tijden. Hon spelar en av huvudrollerna i Jesper Ganslandts Blondie.

Dahlström debuterade som regissör 2007 med kortfilmen Lacrimosa, som följdes av Kom hit (2008) och Because the Night (2009). Dokumentären All We Have Is Now är hennes långfilmsdebut som regissör. För sin roll i Fucking Åmål belönades hon 1999 med Guldbaggen för bästa skådespelerska.

Erik Önnevall (2011)

Utmärkelser

Festivalpris Stockholm 2007 Lacrimosa (hedersomnämnande i 1 km film)
Guldbagge Stockholm 1999 Bästa skådespelerska Fucking Åmål

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?