Innehållsförteckning

Grundfakta

Beskrivning

Svensk skådespelare, manusförfattare och komiker. Född Jonas Peije Inde i Sundsvall, Medelpad.-Jonas Inde växte upp i Umeå och började 1990 att medverka i TV-programmet Sputnik. Ett år senare bildades humorgruppen Killinggänget där Inde var medlem fram till 2005. De blev Guldbaggenominerade för bästa manuskript för Fyra nyanser av brunt (Tomas Alfredson, 2004).På scen har han spelat i pjäsen "Rocky" på Stadsteatern (2000). Han har även medverkat i kortfilmen Parasiten (Lisa Munthe, 2005) och långfilmerna Allt flyter...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare, manusförfattare och komiker. Född Jonas Peije Inde i Sundsvall, Medelpad.

-

Jonas Inde växte upp i Umeå och började 1990 att medverka i TV-programmet Sputnik. Ett år senare bildades humorgruppen Killinggänget där Inde var medlem fram till 2005. De blev Guldbaggenominerade för bästa manuskript för Fyra nyanser av brunt (Tomas Alfredson, 2004).

På scen har han spelat i pjäsen "Rocky" på Stadsteatern (2000). Han har även medverkat i kortfilmen Parasiten (Lisa Munthe, 2005) och långfilmerna Allt flyter (Måns Herngren, 2008) och Någon annanstans i Sverige (Kjell-Åke Andersson, 2011).

2004 skrev Inde reseskildringen "Too fast for love" med illustrationer av Martin Kellerman. 2011 utkom kortromanen "KKM".

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2005 Bästa manuskript Fyra nyanser av brunt

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?