Innehållsförteckning

Grundfakta

Alternativnamn
Foto
B-foto
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk fotograf och kortfilmsregissör. Född Lars Jonas Albert Alarik i Uppsala-Näs, Uppland. Utbildad på Stockholms Filmskola, Dramatiska Institutets fotolinje.-Jonas Alarik har sedan 2000-talets början varit flitigt verksam som B-fotograf, second team-fotograf, kortfilmsfotograf och tv-fotograf. Det var i den senare funktionen som han gjorde sig ett namn genom samarbetet med den danska regissören Kathrine Windfeld, som för SVT gjorde tre uppmärksammade serier, Kronprinsessan, Kungamordet och...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk fotograf och kortfilmsregissör. Född Lars Jonas Albert Alarik i Uppsala-Näs, Uppland. Utbildad på Stockholms Filmskola, Dramatiska Institutets fotolinje.

-

Jonas Alarik har sedan 2000-talets början varit flitigt verksam som B-fotograf, second team-fotograf, kortfilmsfotograf och tv-fotograf. Det var i den senare funktionen som han gjorde sig ett namn genom samarbetet med den danska regissören Kathrine Windfeld, som för SVT gjorde tre uppmärksammade serier, Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret (2006-2010). Det var också med henne som regissör han 2012 signerade den mycket väsensskilda actionfilmen Hamilton – i nationens tjänst.

Långfilmsdebuten hade dock kommit två år tidigare, Kjell Sundvalls Bröderna Karlsson, och 2013 var det Alarik som stod för det atmosfärrika fotot i Kjell-Åke Anderssons filmatisering av Åsa Lindeborgs "Mig äger ingen" med Mikael Persbrandt, som även spelat huvudrollen i Hamilton-filmen.

Bengt Forslund (2018)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2018 Bästa foto Korparna
Pris Göteborg 2006 Novellfilmpris. Hedersomnämnande för fotot i filmen 2010.

Insatser

Regi
Manus
Foto
B-foto
C-foto
Stillbildsfoto
Kompletterande foto
Foto, andrateam
Elektriker
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?