Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Utmärkelser

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1998). Född Sofia Margareta Helin i Hovsta, Närke. -                       Sofia Helin tog examen från Teaterhögskolan i Stockholm 2001. Innan dess studerade hon på Calle Flygare Teaterskola (1994-1996). Ett mindre genombrott kom med porträttet av den hemvändande Mia i Masjävlar (Maria Blom, 2004), en roll som också resulterade i en Guldbaggenominering för bästa kvinnliga huvudroll. Förutom medverkan...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1998). Född Sofia Margareta Helin i Hovsta, Närke.

-                      

Sofia Helin tog examen från Teaterhögskolan i Stockholm 2001. Innan dess studerade hon på Calle Flygare Teaterskola (1994-1996).

Ett mindre genombrott kom med porträttet av den hemvändande Mia i Masjävlar (Maria Blom, 2004), en roll som också resulterade i en Guldbaggenominering för bästa kvinnliga huvudroll. Förutom medverkan i Nina Frisk (Maria Blom, 2007) och de två filmatiseringarna av Jan Guillou romaner om tempelriddaren Arn, så har Helin även en framträdande roll i den dansk-svenska TV-produktionen Bron (2011).

Erik Önnevall (2011)

Utmärkelser

Guldbaggenominerad Stockholm 2005 Bästa skådespelerska Masjävlar

Insatser

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?