Innehållsförteckning

Grundfakta

Roll
Regi
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Regissör, manusförfattare, skådespelare. Född Nils Fredrik Lindström i Eskilstuna.-Fredrik Lindström växte upp i Eskilstuna och efter studier samt doktorerande i Uppsala slog han igenom i media som en av busringarna i P3:s klassiska humorprogram Hassan. Därefter har karriären gått i en hisnande fart och Lindström har setts i allt ifrån humorserier som Ingesson och Pentagon till program av mer folkbildande karaktär som Värsta språket och Världens modernaste land. Han har även varit flitigt engagerad som...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Regissör, manusförfattare, skådespelare. Född Nils Fredrik Lindström i Eskilstuna.

-

Fredrik Lindström växte upp i Eskilstuna och efter studier samt doktorerande i Uppsala slog han igenom i media som en av busringarna i P3:s klassiska humorprogram Hassan. Därefter har karriären gått i en hisnande fart och Lindström har setts i allt ifrån humorserier som Ingesson och Pentagon till program av mer folkbildande karaktär som Värsta språket och Världens modernaste land. Han har även varit flitigt engagerad som manusförfattare inom TV och har bl.a. varit med och skrivit serier som C/O Segemyhr samt Detta har hänt. Efter att ha medverkat som statist i Adam & Eva (Hannes Holm & Måns Herngren, 1997) gjorde han sin filmdebut på allvar med komedin Vuxna människor (1999), en film som han såväl skrev och regisserade tillsammans med Felix Herngren samt spelade en av birollerna i. Vuxna människor fick ett relativt gott mottagande av kritikerna och Lindström belönades även med en Guldbaggenominering i kategorin bästa manus. Därefter skrev och regisserade Lindström Känd från TV (2001) för att sedan övergå till att fokusera på karriären inom TV samt sitt författarskap. De senaste åren har han bland annat kunnat ses som programledare för SVT:s succélångkörare På spåret tillsammans med sin gamla Hassan-parhäst Kristian Luuk.

Martin Ohlsson (2013)

Utmärkelser

Pris Malmö 2000 (Kvällspostens Edvard-pris som 1999 års främste svenske underhållare)
Guldbaggenominerad Stockholm 2000 Bästa manuskript Vuxna människor

Insatser

Regi
Manus
Idé
Klippning
Roll

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?