Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Roll
Samarbetspartner

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1998). Född Dag Joakim Tedson Nätterqvist i Gamla Uppsala, Uppland. Examen från Teaterhögskolan 2001.-                              Joakim Nätterqvist debuterade i Veranda för en tenor (Lisa Ohlin, 1998) och kunde sedan ses i filmer som Tsatsiki - vänner för alltid (Eddie Thomas Petersen, 2001) och Sprängaren (Colin Nutley, 2001). Det stora genombrottet kom med...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk skådespelare (filmroller från 1998). Född Dag Joakim Tedson Nätterqvist i Gamla Uppsala, Uppland. Examen från Teaterhögskolan 2001.

-                             

Joakim Nätterqvist debuterade i Veranda för en tenor (Lisa Ohlin, 1998) och kunde sedan ses i filmer som Tsatsiki - vänner för alltid (Eddie Thomas Petersen, 2001) och Sprängaren (Colin Nutley, 2001). Det stora genombrottet kom med huvudrollen i filmatiseringarna av Jan Guillous böcker om tempelriddaren Arn.

Nätterqvist har även medverkat i Kyss mig (Alexandra-Therese Keining, 2011) och i TV-serien Häxdansen (2008). På scen har han bl.a. spelat i Lars Noréns "Terminal" (2006) på Riksteatern.

Erik Önnevall (2011)

Insatser

Kontakta redaktionen

Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

Vad gäller det?