Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Beskrivning

Svensk regissör och manusförfattare. Född Ola Martin Simonsson i Lund. Utbildad på Musikhögskolan i Malmö.-                                Ola Simonsson har tillsammans med Johannes Stjärne Nilsson regisserat flera uppmärksammade kortfilmer, bl.a. en dokumentärtrilogi om insändare till tidningar: Du var där med din polare Frank (2004), Wanted! Popmusiker! (2005) och Hur vore det med...

Visa hela beskrivningen


Relaterat

Beskrivning

Svensk regissör och manusförfattare. Född Ola Martin Simonsson i Lund. Utbildad på Musikhögskolan i Malmö.

-                               

Ola Simonsson har tillsammans med Johannes Stjärne Nilsson regisserat flera uppmärksammade kortfilmer, bl.a. en dokumentärtrilogi om insändare till tidningar: Du var där med din polare Frank (2004), Wanted! Popmusiker! (2005) och Hur vore det med eternit? (2005).

Simonssons och Stjärne Nilssons Music for One Apartment and Six Drummers (2001) blev en stor succé och vann förutom Guldbaggen för bästa kortfilm flera internationella festivalpriser. De musikaliska terroristerna återkom sedan i långfilmen Sound of Noise (2010).

2006 erhöll Simonsson och Stjärne Nilsson Mai Zetterling-stipendiet.

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Guldbagge Stockholm 2011 Särskilda insatser Sound of Noise ("För ett virtuost sammanfogande av ljud och musik i Sound of Noise")

Insatser

Regi
Manus
Producent
Musik
Klippning
Roll
Storyboard
Övrig medarbetare

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?