Innehållsförteckning

Grundfakta

Media (1 st)

Regi
Manus
Visa alla filmer
Utmärkelser

Beskrivning

Iransk-svensk regissör, manusförfattare och fotograf. Född Babak Najafi Karami i Iran. Studier i dokumentärregi vid Dramatiska Institutet 1998-2002.-Babak Najafi kom till Sverige som elvaåring och har efter utbildningen på Dramatiska Institutet regisserat flera kortfilmer, bl.a. Gösta & Lennart (2001) som vann publikpriset vid Uppsala Internationella Kortfilmfestival. 2010 långfilmsdebuterade han med den flerfaldigt prisbelönade Sebbe. 2004 tilldelades Najafi Bo Widerberg-stipendiet.Erik Önnevall (2012)


Relaterat

Beskrivning

Iransk-svensk regissör, manusförfattare och fotograf. Född Babak Najafi Karami i Iran. Studier i dokumentärregi vid Dramatiska Institutet 1998-2002.

-

Babak Najafi kom till Sverige som elvaåring och har efter utbildningen på Dramatiska Institutet regisserat flera kortfilmer, bl.a. Gösta & Lennart (2001) som vann publikpriset vid Uppsala Internationella Kortfilmfestival. 2010 långfilmsdebuterade han med den flerfaldigt prisbelönade Sebbe.

2004 tilldelades Najafi Bo Widerberg-stipendiet.

Erik Önnevall (2012)

Utmärkelser

Startsladden Göteborg 2013 Gabriel och lasermannen
Guldbaggenominerad 2011 Bästa regi Sebbe
Svenska Kyrkans Filmpris Göteborg 2010 Sebbe (33:e Göteborg International Film Festival)
Bo Widerberg-stipendiet Båstad 2004

Insatser

Regi
Manus
Producent
Foto
Klippning
Ljudtekniker
B-ljud

    Kontakta redaktionen

    Har du frågor om Svensk Filmdatabas eller är det någon uppgift på den här sidan som inte är korrekt eller som saknas? Hör i så fall gärna av dig till oss på redaktionen. Obs! Vi vet inte om det går att få tag på en film för att se den, så fråga oss inte om det, men testa däremot gärna knappen Hitta filmen som du hittar längst upp i högra hörnet på alla databasens filmsidor.

    Vad gäller det?